Monday, 11 December 2017

Surabaya Travelicious (Part 1) - Going to Surabaya Airport

Apabila tiba musim cuti sekolah, sudah semestinya kami sekeluarga memanjangkan kaki, diri dan juga tenaga untuk menerokai dunia luar.

 

Bertolak dari rumah kami pada jam 3 petang, waktu pelepasan kami dari KLIA 2 adalah pada jam 6.30 petang dan dijangka tiba di Surabaya pada jam 9.00 malam waktu tempatan.

Meskipun tiada apa-apa yang menarik berlaku disepanjang perjalanan kami ke Surabaya, tetapi post ini tetap di buat untuk menyimpan koleksi-koleksi gambar kami disepanjang perjalanan ke Surabaya.


~ Surabaya Travelicious - Checking at KLIA 2 ~


Untuk menuju ke Surabaya, kami membeli penyimpanan bagasi seberat 20kg. Kebanyakan isi bagasi ini terdiri daripada pakaian-pakaian kami sekeluarga, termasuk pakaian renang dan juga pelampung mandi Irfan.

 
 
Menanti giliran untuk drop luggage~

 
Anakanda bermain-main sementara menunggu panggilan masuk~

 
Beratur di pintu masuk dalam boarding gate~


~ Surabaya Travelicious - Traveling Time ~

 

Berada di atas awan selama 2 jam 30 minit memang mencabar kepada kami yang membawa anak-anak kecil ini. Tetapi pengalaman kami di sepanjang penerbangan ini memang menarik.

 
Swafoto bersama-sama dengan Izzat yang sudah pandai buat muka~

 
Candid gambar Mommy tengah makeup.. Hehehe~

 
 
Untuk ke negara orang, sudah semestinya perlu isi declare form~


Sekiranya anda ke Surabaya Indonesia bersama-sama dengan keluarga anda, maka anda hanya perlu mengisi satu borang sahaja. Tidak perlu mengisi borang ini setiap orang satu.


~ Surabaya Travelicious - Arrival at Surabaya Airport ~

 

Alhamdulillah kami telah tamat tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Surabaya pada jam 9.00 malam waktu tempatan. Kami merupakan group yang kedua tiba disini dimana group yang pertama sudah tiba 2 jam lebih awal dari kami.

 
Menunggu supir mengambil kereta~

 
Bila supir sudah tiba, masing-masing tidak sabar-sabar untuk ke destinasi yang seterusnya~


**********

Maka dengan ini bermula lah perjalanan kami di Surabaya yang mengambil masa selama 5 hari dan 4 malam. Nantikan perkongsian saya menerusi bahagian-bahagian Surabaya Travelicious yang seterusnya.

Jumpa lagi di post yang akan datang. Bubbyeee~~~~~

1 comment:

  1. Service super tu bagus x.... Brpe harga yg dikenakan

    ReplyDelete